BRAŞOV găzduieşte cel mai mare mall din Transilvania - Coresi Shopping Resort

BRAŞOV găzduieşte cel mai mare mall din Transilvania - Coresi Shopping Resort

Unul din cele mai importante proiecte de regenerare urbană în România, aşa a fost numit de investitori şi autorităţi mall-ul deschis oficial azi în Braşov, cel mai mare din Transilvania.

Vorbim de o investiţie de 60 de milioane de euro, care se întinde pe aproximativ 20 de ha (45.000 mp), pe platforma fostei Uzine Tractorul (care a devenit de mai bine de 10 ani doar o amintire). Astfel, Centrul comercial Coresi Shopping Resort îşi propune „să aducă pe piaţa românească un nou concept, locul în care vizitatorii trăiesc zilnic experienţe memorabile, un loc care polarizează energie pozitivă şi bucurie de a trăi. În premieră în România, inima unui centru comercial devine o zonă dedicată petrecerii timpului liber”.

Centrul comercial găzduieşte un hipermarket Auchan de 13.300 mp şi alte 130 de magazine ale unor firme renumite, printre care Zara, H&M, iStyle, Apple Premium Reseller, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Mim, Kenvelo, Tom Taylor, Time Out, Lee Cooper, Brioche Doree, Flanco, Decimas, Sabrini, Yves Rocher, MOA, Arsis – Vodafone, Inmedio, Nike şi Sensiblu.

De asemenea, în premieră în România, după cum se spune, vizitatorii vor avea parte de distracţie maximă – spectacole, restaurante, cafenele, parcuri de distracţie etc. Pe o suprafaţă de 1.000 mp este amenajat un spaţiu de divertisment pentru întreaga familie, pentru diverse evenimente, cu patru piaţete cu nume sugestive, ca particularitate a centrului.

„Fiecare dintre acestea are un punct de agreement definitoriu, fie că vorbim de Carusel sau de scena care, pe toată perioada anului, va găzdui spectacole sau concerte. O zonă alocată cinematografelor, de dimensiuni semnificative (3.200 mp), va reuni opt săli digitale. Unele dintre ele pot fi transformate în săli de conferinţe, de teatru sau de recepţii”, au declarat organizatorii.

Amuzante sunt şi denumirile intrărilor:  intrarea distracţiei, intrarea bucuriei, intrarea energiei, intrarea bunului plac şi intrarea deliciilor.

Am scris acest material nu pentru că aş fi primit vreo sponsorizare (nici pe departe), ci doar pentru a-mi promova oraşul natal,  de care, recunosc, sunt destul de mulţumită de cum arată, în comparaţie cu multe localităţi din ţară, chiar şi din UE (la care ne tot raportăm). De altfel, eu consider că trăiesc în cel mai frumos oraş din România. Mă poate contrazice cineva? 

Coresi inaugurare mar 216 Coresi inaugurare mar 220 Coresi inaugurare mar 245