Cinderella on ice, cu popcorn şi hot-dog

Cinderella on ice, cu popcorn şi hot-dog

Timp de două ore, Patinoarul Olimpic din Parcul Tractorul Braşov s-a transformat, aseară, într-o scenă de basm. La propriu. „Cinderella On Ice”, minunata poveste a fetei orfane şi sărace care se transformă într-o prinţesă, a încălzit atmosfera  sălii răcoroase de la Braşov, pe muzica lui Serghei Prokofiev, datorită Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg.

Astfel, am avut parte de emoţie, culoare, costume strălucitoare, talent sportiv şi actoricesc. În sală au fost în jur de 1.000 de persoane (cu mic, cu mare).

Am apreciat dorinţa braşovenilor de a-şi crea amintiri pentru viitor ca spectatori la un show unic în lume, dar mi-aş fi dorit mai multă emoţie şi apreciere pentru efortul unor artişti de talie mondială şi mai puţină rutină… culinară.

Eu ador copiii, dar consider că nu aveau ce să caute acolo bebeluşi şi copilaşi de-o şchioapă. Mulţi dintre ei şi-au pierdut răbdarea după nici 20 de minute de la începerea spectacolului şi au început să distragă atenţia celorlalţi prin scâncete, foieli în braţele mamelor care încercau să mai prindă câte ceva din ce se întâmpla pe gheaţă de după cozorocul mişcător al căciuliţelor purtate de micuţi sau cu taţii pe urmele lor, pe culoarele din spatele scaunelor.

Şi, dacă tot îi ducem la un astfel de spectacol, pentru a le forma o deprindere şi a le deschide orizontul cultural, poate că nu ar fi rău să le explicăm că nu se întâmplă nimic dacă nu mănâncă timp de două ore. E adevărat, nici unii părinţi nu se dădeau în lături să ronţăie câte ceva în timpul spectacolului, foşnind pungile cu floricele şi bomboane în celofan. Într-adevăr, după părerea mea, organizatorii au făcut o greşeală când au acceptat comercializarea de pop-corn şi hot-dog.

Astfel, imaginea feerică de pe gheaţă a fost proiectată pe retina spectatorului peste cornul cu cârnat şi muştar. Un strop de speranţă că suntem pe drumul cel bun tot am avut. Nu am auzit zgomotul seminţelor sparte între dinţi.

Un alt gust uşor amar l-am avut la finalul spectacolului, în momentul de prezentare a celor care au evoluat atât de frumos pe gheaţă şi care meritau aplauzele noastre. Nici nu se încheiase bine show-ul, că o parte a publicului părăsise deja sala, înghesuindu-se la uşi. Nici asta nu a fost prea elegant din partea spectatorilor. Ei, poate data viitoare…

citeşte şi

BRAŞOV. Spectacol unic la Patinoarul Olimpic: Cinderella on ice