Entuziasm după un miniconcediu în Delta Dunării

Entuziasm după un miniconcediu în Delta Dunării

Toți prietenii care au aflat că am fost în Deltă mă întreabă de ce sunt atât de entuziasmată de (mini)concediul meu. Păi, cum să nu fiu, dacă totul a fost perfect?! Începând cu vremea, fără un strop de ploaie dar nici pârjolitoare, continuând cu excursiile demențiale pe lacuri și canale, mâncarea foarte gustoasă, bineînțeles pe bază de pește, și condițiile excelente de cazare, toate la prețuri rezonabile. Unde mai pui că nu m-au mâncat nici țânțarii sau șerpii, spaima multora. 😊

Despre o parte din această experiență uluitoare am mai vorbit, inclusiv în emisiunea turistică de sâmbătă „Călători pe unde și oriunde”, la Radio România Brașov FM. Dar despre cazare nu am scris nici un cuvânt până acum, deși poate fi o informație de interes pentru turiștii care vor să meargă în zona Deltei Dunării.

Îmi voi lăsa impresiile acum, aici, dar NU trebuie apreciate ca pe o reclamă. Ne-am plătit absolut toate serviciile, până la ultimul pahar de apă, deci nu am nici un interes în acest sens, chiar dacă multă lume știe că mă ocup deseori de promovare. Dar oamenii de acolo merită din plin o vorbă bună, pentru că se străduiesc să-ți ofere ție, clientul/turistul, o atmosferă de familie și condiții confortabile la tot pasul.

Întâi de toate, le mulțumesc prietenilor noștri Bianca Bucă și Daniel Suceavă, pentru că ne-au „cărat” spre această destinație de vis, după ce ei bătătoriseră drumul cu un an înainte.

Deci, am găsit cazare la Pensiunea Danubiu din Murighiol, aflată pe malul lacului cu același nume, o zonă la vreo 40 km de Tulcea. Absolut grozav locul! Camerele spațioase (unele cu balcoane generoase), cu vedere spre peisajele din zonă, cu plasă la ferestre (v-am spus deja că nu m-au chinuit țânțarii!), aer condiționat, tv, wi-fi. De acestea din urmă nu m-am bucurat prea mult pentru că nu am avut nevoie de ele, din moment ce eram mai mult pe-afară. Am avut parte de apă caldă la orice oră a zilei, curățenie, lenjerie impecabilă și prosoape schimbate zilnic (foarte important acest aspect!). Ei… aici am totuși o observație, pe care am comunicat-o și personalului și sper ca până data viitoare (pentru că eu sper din tot sufletul că va fi o dată viitoare cât de curând) să remedieze problema. La baie era montat un singur cârlig pentru prosoape, deși camera este pentru două persoane. 😊

Dacă nu eram plecați în excursiile organizate tot de administratorii pensiunii (familia Frandeș) pe coclaurile deltei, ne distram la piscina din curtea interioară, apa fiind schimbată foarte des (în poze vedeți cum arată apa din bazin aproape la final de sezon), iar șezlongurile erau cât se poate de curate și… distanțate. Nici o clipă nu au fost neglijate măsurile de prevenire a răspândirii bolilor. Încă se mai fac amenajări și extinderi, ce-i drept, inclusiv la barul din piscină, dar lucrările nu ne-au deranjat câtuși de puțin.

Mâncarea preparată acolo, în bucătăria pensiunii, avea gust bun, bun, bun. Nu erau prea multe feluri în meniu, dar toate puteau fi considerate delicatese, atât erau de gustoase, iar porțiile erau generoase. Sincer, nu-mi aduc aminte dacă eu am mâncat vreodată tot din farfurie 😊

Acolo am mâncat și cea mai bună plachie de pește din viața mea. Este o bucătăreasă, de-și zice Violeta din Deltă, care știe bine ce face!

Desertul, de regulă unul pe zi, „de casă”, era mereu o surpriză plăcută.

Personalul este discret și foarte prietenos, iar cu ajutorul administratorilor am avut parte de circuite turistice memorabile în Delta Dunării.

Dacă mai aveți curiozități despre Pensiunea Danubiu din Murighiol, puteți căuta pe internet, nu vă dau adresa. V-am spus că nu am nici un interes să-i fac reclamă!

Urez vacanță plăcută celor care alegeți să vă preumblați prin acele părți faine ale țării!