Recomandare. JURATUL. Un film despre tine

Recomandare. JURATUL. Un film despre tine

Aseară am văzut un film italian, JURATUL (Il sorteggio) producţie 2010, care m-a indemnat spre reflectare, la ceea ce înseamnă responsabilitatea de a face o alegere într-un anumit moment al vieţii, precum şi consecinţele deciziei respective.

http://www.artisonline.eu/il-sorteggio/area-stampa.html 

Nu este un film despre eroi fabricaţi de cineaşti, ci despre potenţialul erou din fiecare dintre noi, în funcţie de caracter şi personalitate, cu sentimentele şi fricile noastre.

Scurtă descriere: În 1977, Tonino, muncitor la fabrica Fiat, un om simplu, pasionat de tangă, care n-are nicio legătură cu lumea politică, este ales jurat în procesul membrilor organizației teroriste Brigăzile Roșii. Inițial entuziasmat de convocare, intuind posibilitatea de a fi scutit la serviciu pentru o perioadă de timp, Tonino își dă treptat seama că misiunea sa este una foarte dificilă, organizaţia inducând teroare în rândul maselor, iar povara răspunderii îi provoacă o adevărată criză morală. Între timp, chiar și viaţa lui sentimentală suferă eșecuri. Iubita lui, Anna, fără să știe de convocarea la Tribunal, decide să se despartă de el chiar înainte de nuntă, considerându-l un om imatur și nesigur. După multe îndoieli, temeri și chinuri la nivel psihic, Tonino își asumă până la urmă responsabilitatea de a fi jurat, acceptând sarcina, în timp ce pe alţii frica i-a făcut să renunţe. Cu toate acestea, această alegere dificilă îi permite să reia relația cu Anna.