Respect, Meryl Streep!

Respect, Meryl Streep!

Nimeni, indiferent ce poziţie ocupă în lume, în societate, nu are dreptul să-şi bată joc de o persoană cu deficienţă fizică sau mintală, cu atât mai mult cu cât aceasta nu este de faţă, să se poată apăra.trump2

Donald Trump a făcut-o! Într-un discurs ţinut în 2015, în Carolina de Sud,  el a umilit un reporter al New York Times, Serge Kovaleski, imitându-i handicapul fizic. Nici nu contează ce avea să-i reproşeze jurnalistului… Timpul a trecut, dar incidentul nu a fost uitat. Mai mult, a fost reluat de numeroase ori în timpul campaniei electorale din 2016.

 

Ruşinos!

Inegalabila actriţă Meryl Streep l-a sancţionat pe cel care se consideră acum cel mai puternic om din lume (politic vorbind), printr-un discurs acid, la decernarea Globurilor de Aur din 8 ianuarie 2017.

Meryl Streep: „Acel moment în care o persoană care a ajuns în cea mai respectabilă poziţie din ţara noastră a imitat un reporter cu dizabilităţi – cineva pe care îl surclasa ca poziţie, putere şi capacitatea de a riposta. Instinctul de a umili, când este modelat de cineva dintr-o platformă publică, pătrunde în viaţa tuturor pentru că le permite şi altora să facă la fel. Lipsa de respect stimulează lipsa de respect, violenţa incită violenţa. Când cei puternici se folosesc de poziţia lor pentru a-i brutaliza pe ceilalţi, suntem cu toţii în pierdere”.

De remarcat este că apreciatul jurnalist pe care l-a umilit Trump, Serge F. Kovaleski este unul din câştigătorii Premiului Pulitzer, pentru o investigaţie care a dus la destructurarea unei reţele de prostituţie de lux, în care a fost implicat şi guvernatorul democrat Eliot Spitzer, cu aproape 10 ani în urmă. În urma acelui scandal, Eliot Spitzer şi-a dat demisia. El a recunoscut că avea legături cu una din prostituate, pe care o plătea cu 1.000 de dolari pe oră pentru serviciile sexuale pe care i le oferea.

serge-kovaleski

Vrei respect? Câştigă-l, nu-l cerşi!