Un zbor între vis şi realitate pentru un tânăr cu dizabilitate locomotorie: „Îi oferim în dar aripi!”

Un zbor între vis şi realitate pentru un tânăr cu dizabilitate locomotorie: „Îi oferim în dar aripi!”

Ai fi fericit să-i oferi unei persoane dragi aripi, să poată zbura? Dalai Lama, un înţelept care nu mai are nevoie de nici o prezentare, a descris prin câteva cuvinte simple esenţa fericirii: „Dăruieşte-i persoanei pe care o iubeşti: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce şi motive pentru a rămâne”. De aceste cuvinte potrivite s-a folosit şi echipa comefly.ro pentru a-şi descrie serviciile, dar şi gesturile caritabile.

„Îi oferim în dar aripi. Duminică, 12 iunie 2016. Ora 11.00. Deasupra Braşovului”, anunţă Marian Bobe de la comefly.ro o parte din surpriza, pregătită în amănunt împreună cu Asociația „Aici Pentru Tine”, de care va avea parte un băiat cu dizabilitate locomotorie, care privește avioanele pe cer din scaunul cu rotile și visează să zboare.

Șandor-Levente Peter din comuna Apața, județul Brașov, a văzut lumina zilei în data de 14 iunie 1998, în orașul Sfântu Gheorghe din județul Covasna. Peste doar câteva zile va împlini 18 ani și va trece pragul majoratului.

Soarta a fost crudă cu el și la vârsta de doar 5 ani a fost diagnosticat cu „distrofie musculară Duchenne progresivă”. Aceasta este o boală care se traduce prin slăbirea progresivă a musculaturii și în special a mușchilor scheletici. Nu există un tratament curativ pentru distrofia musculară. Medicația și terapiile existente au doar rolul de a încetini evoluția bolii. De regulă, decesul apare în cea de-a treia decadă a vieții.

Șandor-Levente, un băiat cuminte care și-a acceptat boala dar care are sufletul sfâșiat de suferință, nu a avut șansa de a simți din plin bucuria copilăriei. Încă de la vârsta de 11 ani a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Boala nu i-a permis nici măcar să-și folosească mâinile pentru a se deplasa cu scaunul în care a fost condamnat să-și petreacă întreaga viață. Părinții sunt cei care l-au dus și l-au adus de la școală și care îl ajută și acum să se deplaseze acolo unde are nevoie sau unde își dorește să ajungă.

În prezent, lui Șandor îi place să-și petreacă timpul privind zborul avioanelor pe cer și încercând apoi să le deseneze pe hârtie. Probabil că imposibilitatea lui de a merge l-a făcut să-și dorească să zboare.

„Din dorința de a-i îndulci puțin viața, îi oferim cadou de majorat un zbor cu avionul deasupra Brașovului. Gestul nostru mai are un scop. Șandor este un băiat care nu cere însă ne-a mărturisit că și-ar dori tare mult să poată să se deplaseze singur, fără ajutorul cuiva. Pentru asta are nevoie însă de un scaun electric cu rotile. Cei care doresc să ni se alăture în demersul nostru de a alina suferința unui copil, pot dona orice sumă de bani în scopul achiziționării unui scaun electric cu rotile”, este apelul celor două entităţi implicate.

Zborul va avea loc duminică, 12 iunie 2016, la ora 11:00, de pe aerodromul aeroclubului „Iosif Șilomon” din Ghimbav.

*****

Asociaţia „Aici pentru tine este o organizaţie nonguvernamentală care contribuie la dezvoltarea comunităţii tinerilor din centrele de plasament.

Comefly.Ro este o platformă online care oferă zboruri cu avione de 4 locuri și cu avioane ultralight de 2 locuri în regiunea Brașovului, salturi cu parașuta, zboruri cu parapanta și motoparapanta. Printre obiectivele turistice survolate de echipa Comefly.ro se numară  bisericile fortificate din Transilvania trecute pe lista patrimoniului mondial UNESCO (Viscri, Saschiz, Biertan etc.), Mănăstirea Sâmbăta, Cetatea Râșnov, Poiana Brașov, Munții Făgăraș şi Bucegi, precum și o serie de lacuri (Sfânta Ana, Dumbrăvița, Tinovul Mohos etc.)

Para-1400x788 10 10 9

 

 

.