Unul dintre candidaţii la Primăria Braşov, Mihai Costel, acuză municipalitatea din Braşov de şantaj electoral

Unul dintre candidaţii la Primăria Braşov, Mihai Costel, acuză municipalitatea din Braşov de şantaj electoral

mihai_costel_1Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) la funcţia de primar al municipiului Braşov, Mihai Costel, a formulat, în conferinţa de presă susţinută ieri la sediul partidului, câteva acuzaţii la adresa administraţiei pieţelor.

Astfel, cu ajutorul poliţiştilor locali, după cum a declarat sursa citată, s-a „recomandat” comercianţilor, care au acceptat pe vitrinele lor afişe electorale de la diverse partide, să le dezlipească, iar în locul acestora s-ar fi „sugerat” afişarea materialelor electorale ale candidatului independent la aceeaşi funcţie, George Scripcaru, alături de afişul liberalilor.

În fapt, legea prevede afişarea materialelor electorale, nu mai mari de format A4, şi în alte locaţii decât în cele stabilite de muncipalitate, cum ar fi spaţiile comerciale, dar doar cu acordul deţinătorului sau al administratorului din locaţia respectivă.

Dar, ne-am confruntat cu situaţii în care, deţinători de magazine din Piaţa Dacia, care au acceptat afişele PMP pe vitrine, să fie vizitaţi de reprezentanţi ai Primăriei, cărora li s-a recomandat să dea jos materialele noastre dacă nu vor să aibă probleme la prelungirea autorizaţiei de funcţionare. Apoi, în aceste locaţii au fost amplasate afişe cu candidatul independent George Scripcaru şi cu cele ale PNL. Este păcat că la nivelul anului 2016 se face campanie electorală prin şantaj, constrângere şi prin implicarea reprezentanţilor instituţiilor statului, oameni până la urmă plătiţi de la bugetul local, a precizat Mihai Costel.

Pe de altă parte, această situație dovedeşte încă o dată «blatul» făcut de PNL cu primarul în funcție, iar că decalogul de integritate al liberalilor este doar praf în ochii lumii”, a încheiat Mihai Costel.

Spre surpriza mea, această afirmaţie nu a fost „gratuită”, doar pentru imaginea candidatului Mihai Costel.

Am găsit pe blogul unui braşovean o povestioară din 20 mai 2016 care dovedeşte cele spuse de popularul Mihai Costel, blog pe care îl „şeruiesc”. „Nu-mi vine să cred!”