VIDEO. „Vrem să fim ascultați! Avem și noi idei bune!”, spune Mihai Roșu, realizator podcast Apă&Zahăr

VIDEO. „Vrem să fim ascultați! Avem și noi idei bune!”, spune Mihai Roșu, realizator podcast Apă&Zahăr
‼ „Vrem să fim ascultați! Avem și noi idei bune!”, spune Mihai Roșu, realizator podcast Apă&Zahăr
Se vorbește foarte mult în această perioadă de „upgrade”, mai ales în educație. Se caută soluții, se iau decizii pentru un viitor sănătos al tinerilor, pentru dezvoltarea societății în ansamblul său. Cuvântul de ordine în toate proiectele este „comunicarea”, condiție de bază pentru reușita acestora. Din păcate, nu întotdeauna sunt consultați și cei care vor fi direct afectați de aceste decizii: adolescenții de azi.
Ce-și doresc ei de fapt, ce așteptări au de la educatori, părinți, bunici, de la societate în general? În ce fel de lume vor să trăiască? Ce modele își aleg pentru dezvoltarea individuală?
„Vrem să fim ascultați! Avem și noi idei bune!”, spune Mihai Roșu, în vârstă de 17 ani, voluntar la Asociația de Tineret ECOU (activ și în alte organizații bazate pe voluntariat, precum Consiliul Județean al Elevilor). Și pentru el este importantă comunicarea, de aceea a început un proiect personal, încurajat și de colegi: podcast-ul „Apă și Zahăr”, în care implică „oameni mari care pot fi modele pentru cei din generația mea”, după cum ne-a mărturisit când l-am întâlnit la conferința anuală TEDxBrașov 2021 – Time to Upgrade.
Despre dorințele tinerei generații și de ce au migrat de pe unele rețele de socializare, după ce au fost invadate de adulți, spre altele, „mai fresh”, este materialul următor.